Wie is Unbrickable?

Hoi, wij zijn Peter en Elisabeth de oprichters van onze social enterprise genaamd Unbrickable. Dit betekent dat wij een onderneming zijn met als hoofddoel maatschappelijke meerwaarde te realiseren (impact) met een valide business case (verkoop producten & diensten).

Maar wat doen wij dan zult u zich afvragen? Unbrickable is een onderneming voor en door jongeren die verschillende producten en diensten aanbiedt. Waaronder de verkoop van losse LEGO-items via onze webshops op brickowl en bricklink.

Ook realiseren onze jongeren in samenwerking met klanten unieke bouwstenen logo’s, relatiegeschenken en modellen (MOC). Meer informatie hierover kunt u hier vinden. Daarnaast verhuren en verkopen wij LEGO Serious Play materialen aan facilitators via onze handelsnaam LSPkits.

Peter en elisabeth van unbrickable in lego

Onze missie!

Unbrickable realiseert betaalde bijbanen voor jongeren met en zonder een uitdaging (autisme/ADHD) van 14 tot 21 jaar oud. Dit geeft onze jongeren de kans om hun sociale en werk gerelateerde vaardigheden te ontwikkelen op basis van eigen regie, talenten en capaciteiten in een normale werkomgeving.

Onze doelgroep, de jongeren met een uitdaging hebben vaak weinig kans op een betaalde bijbaan. Hierdoor stagneert de ontwikkeling van sociale- en werk gerelateerde vaardigheden. Dit leidt vaak tot isolement, depressie en afstand tot de arbeidsmarkt op latere leeftijd.

Door een bijbaan bij Unbrickable krijgen onze jongeren de kans om op vroege leeftijd de sociale- en werk gerelateerde vaardigheden te ontwikkelen. Door de werkwijze van Unbrickable kunnen we de problemen in veel gevallen voorkomen worden voordat deze op latere leeftijd ontstaan. Dit zorgt ervoor dat de jongeren betere vaardigheden bezitten waardoor de kansen op de arbeidsmarkt worden vergroot. Daarnaast zorgt het voor een significante kostenreductie ten opzichte van traditionele werkmodellen.

Languages